RU  UA

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Євросоюз виділив 1,9 млрд євро для підтримки України

Європейський Союз виділив Україні транш на суму 1,9 млрд євро – фінансову підтримку представили в рамках програми Ukraine Facility.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав на своїй сторінці в соцмережі X.

"Сьогодні ЄС надав черговий транш розміром €1,9 млрд в рамках UkraineFacility. Хочу висловити вдячність Президентці Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн та всій її команді за таку непохитну підтримку", – написав Шмигаль.

Він також додав: "Загальна бюджетна підтримка ЄС з початку цього року вже досягла майже €8 млрд, і ще більше на підході. Вдячні за безпрецедентну підтримку!".

Міністр фінансів України Сергій Марченко додав:

"Від початку повномасштабної війни ЄС надав Україні майже 35 млрд євро прямої бюджетної допомоги. Ці кошти сприяли підтримці макроекономічної стабільності, а також дозволяють забезпечувати фінансування пріоритетних бюджетних потреб. ЄС є ключовим партнером України, який продовжує відігравати вирішальну роль у пришвидшенні нашої перемоги та зміцненні економічної стійкості країни".

Раніше ми також писали, що Україна та Європейський Союз (ЄС) уклали угоду про суму у 27 млрд євро фінансування в рамках Інструменту Ukraine Facility на період до 2028 року.