RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Поновлення поставок російського бітуму стане фактором впливу РФ на економіку України - експерт

Уряд РФ 8 жовтня розширив перелік товарів, дозволених до експорту в Україну, в число яких увійшов бітум.

Рішення опубліковано на офіційному сайті уряду Росії, пишуть "Українські новини".

Перелік дозволених для поставки в Україну матеріалів з Росії виглядає так - нафтовий бітум, мастила, бітумні суміші на основі природного асфальту або природного бітуму та інших залишків від переробки нафти і нафтопродуктів, отриманих з бітумінозних порід.

Згідно з новими правилами, ввозити нафтопродукти з РФ в Україну зможуть не всі, а тільки ті фірми, які мають спеціальний дозвіл і афільовані з псевдореспублікамі ДНР і ЛНР. В Україні такий винятковий дозвіл від росіян мають тільки кілька компаній.

"Очевидно, що подібне рішення уряду РФ направлено на збільшення енергетичної залежності України від поставок з країни-агресора. Україні необхідно зменшувати залежність від російських нафтопродуктів, які використовуються в якості економічного і політичного важеля впливу", - констатував експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич.

Компанії, які ведуть фінансову діяльність на території ДНР і ЛНР підпадають під ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, уточнює видання.

Залежно від фінансування, держпрограмою на 2020 рік передбачено будівництво та ремонт від 4 тис до 6,5 тис кілометрів доріг місцевого і державного значення, 9 окружних доріг і трьох мостів.

За підрахунками експертів в 2020 році обсяги фінансування дорожнього будівництва очікуються на рівні 150 млрд грн. У минулому році було витрачено 50 млрд, в 2018 - 38 млрд.