RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Зеленського запропонували нові критерії для нарахування субсидій: що нового

Представник президента України в уряді Андрій Герус заявив, що уряд повинен змінити критерії визначення субсідіантов для забезпечення незахищених верств населення субсидіями.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "1 + 1".

Герус нагадав, що в минулому році кількість субсидіантів було більше практично в 2 рази.

"В минулому році були зміни критеріїв визначення субсидіантів ... Було майже 7 млн субсидіантів, а на початку цього року ця кількість скоротили до 3,6 млн, тобто майже в два рази. Деякі пенсіонери, які мають прописаних онуків ... в минулому році і в цьому не отримували субсидії. Ми хочемо уточнити цей критерій, щоб держава їм допомагало ", - розповів представник Зеленського в Кабміні.

За словами Геруса, для оформлення нових субсидіантів уряд повинен змінити рішення з приводу критеріїв їх визначення і, згідно з новими критеріями, частина домогосподарств вже матиме право на субсидії.

"Люди, які останнім часом не мали права на субсидії, - їм повідомлять, і вони повинні будуть подати документи і будуть мати право отримувати субсидії", - сказав він.

Разом з тим раніше отримували субсидії автоматично будуть отримувати їх в подальшому.

"Там повинна бути максимально спрощена процедура", - розповів Герус.

Також представник президента в Кабміні прокоментував ініціативу президента України Володимира Зеленського про те, що люди старше 70 років не платитимуть за житлово-комунальні послуги.

"Президент Зеленський говорив, що аналізується спосіб, як це зробити, і за допомогою спрощеного способу отримання субсидій саме для таких людей поважного віку - ми знімемо з них вантаж платежів за житлово-комунальні послуги. Мається на увазі, що ті з них, хто в останній рік або півроку не могли користуватися субсидією, вони будуть платити незначну частину від всього рахунки, решта за них буде покривати держава ", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив про плани Офісу президента розширити число одержувачів субсидій . Зокрема, планується збільшити число пенсіонерів, які отримуватимуть субсидії.