RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Фірма Коломойського почала поставки вугілля для "Центренерго": опубліковано документ

Державний оператор ТЕС компанія "Центренерго" підписала договір на поставку вугілля з ТОВ "Нафта Форс", засновник і директор якої має безпосереднє відношення до діяльності групи "Приват".

Про це повідомляє enkorr.

Копія договору на поставку вугілля оприлюднена одразу декількома ЗМІ, цей факт поставок побічно підтверджує Незалежна профспілка гірників України, лист якої оприлюднило агентство УНІАН, яке належить групі "Приват".

ТОВ "Нафта Форс" зареєстровано в серпні 2018 року в Борисполі. Єдиний засновник і директор - Павло Алєксєєнко. Людина з таким же ПІБ і адресою прописки аж до номера квартири значиться засновником ТОВ "Маріо Груп".

ТОВ "Маріо Груп" в 2018 р управляло столичної АЗС ANP по бульвару Дружби народів, 42, про що свідчать рішення Печерського райсуду Києва. "Маріо Груп" в 2017-2018 рр. брало участь в державних тендерах, продаючи талони "Авіас" через мережу АЗС "Привату".

В системі ProZorro збереглася довідка ТОВ "Маріо Груп" з підписом П.Алексеенко, в якій компанія підтверджує, що має право відпускати талони через мережу АЗС "Привату".

Раніше ЗМІ повідомляли, що державна "Центренерго" перейшла під контроль людей, близьких до лідера групи "Приват" Ігоря Коломойського. Сам же Коломойський цю інформацію заперечує.

За даними ЗМІ, 1 липня виконувачем обов'язків голови правління Центренерго став Володимир Потапенко. Після зміни менеджменту енергокомпанія почала укладати прямі договори на поставку енергоспоживання з підприємствами групи "Приват". У цьому списку Нікопольський і Запорізький заводи феросплавів, "Дніпроазот", Покровський і Марганецький ГЗК.

Як повідомляв "Апостроф", Коломойському віддадуть 18 млрд гривень, екс-глава НКРЕКУ розповів про наслідки зміни ПСО в Україні.