RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Німеччина зробила важливу для України заяву по "Північному потоку-2"

Офіційний Берлін, як і раніше, наполягає на тому, що Україна повинна залишатися державою-транзитером російського газу в Європу і в разі початку функціонування газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявили в уряді ФРН, передає "Укрінформ".

"Що стосується політичного виміру проекту Nord Stream 2, то для федерального уряду є головним те, що Україна повинна залишатися країною транзиту газу і з "Північним потоком-2", - заявив представник німецької влади.

За його словами, канцлер неодноразово вказувала, що продовження транзиту газу через Україну після 2019 року в інтересах Німеччини та інших країн-членів ЄС.

"Ця позиція залишається незмінною", - підкреслюють в уряді.

Відзначається, що розробка договору про транзит газу між Росією і Україною, а також будь-які інші альтернативи є предметом триваючих тристоронніх переговорів між Європейською Комісією, Росією і Україною. Федеральний уряд тісно спілкується з її учасниками, запевняють в Берліні.

Раніше Європейська Комісія підтвердила, що тристоронні переговори між ЄК, Україні і РФ по транзиту російського газу європейським споживачам через територію України відбудуться 19 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", американський сенатор Тед Круз заявив, що США можуть зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" .