RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін знову налякав Європу "зношеною" українською трубою і поскаржився на викачування газу з ПСГ

Президент РФ Володимир Путін в черговий раз заявив, що українська ГТС нібито перебуває в незадовільному стані, тому по ній не можна транспортувати газ до Європи.

Про це він заявив на форумі "Російський енергетичний тиждень".

Він запевняє, що зношеність української "труби" нібито становить 80-85%, а щоб нормально прокачувати газ, потрібно привести її в нормальний стан.

"Щоб збільшувати прокачку газу в тому числі через ГТС України, потрібно розуміти обсяги, в яких зацікавлена Європа", - заявив господар Кремля.

Він додав, що якісь "безвідповідальні політики" в Україні закликають націоналізувати газ, в результаті у нас вже почалася викачка "блакитного" палива з підземних сховищ.

Нагадаємо, в умовах газової кризи в ЄС Україна наростила реекспорт газу в Європу. Через пункт Берегово в Угорщину проходить понад 570 тисяч кубометрів блакитного палива на годину.

Так, дані FGSZ говорять про те, що через Берегово в Угорщину прокачується 6064 тисячі кВт⋅ч енергії, що еквівалентно 574786,73 кубометрам блакитного палива. Але це, як стверджувалося раніше, не є повноцінним транзитом, а реекспортом європейськими трейдерами.