RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Польща попередила Німеччину про загрозу запуску "Північного потоку - 2"

У Польщі заговорили про загрозу запуску російського газопроводу "Північний потік - 2" і попередили про це Німеччину.

Про це повідомляє прес-служба компанії PGNiG.

Компанія Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo SA (PGNiG SA) і її німецька дочірня компанія PGNiG Supply & Trading (PST) висловили Федеральному міністерству економіки і енергетики ФРН свою позицію щодо процедуру сертифікації оператора газопроводу Nord Stream 2. Йшлося про негативну дію сертифікації газопроводу по моделі ITO (незалежний оператор передачі - ред), а також про безпеку енергопостачання в Європейському Союзі і в окремих державах-членах, включаючи Польщу.

Відзначається, що незважаючи на думку представників Nord Stream 2 AG, газопровід не є додатковим маршрутом поставки газу в Європу, а призначений для обходу існуючих маршрутів поставки газу зі східного напрямку, тобто, через Польщу і Україну. У польській і німецькій компаніях відзначили: Nord Stream 2 AG значно впливає на безпеку поставок енергії в Європейський Союз і в окремих державах-членах ЄС.

Як заявив президент PGNiG SA Павло Маєвський, в умовах, що склалися загроза безпеки поставок в рамках проекту "Північний потік - 2" є як ніколи серйозною. Обидві компанії послідовно стверджують, що Nord Stream 2 AG не відповідає формальним і істотним умовам для сертифікації в рамках пільгової моделі ITO.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що "Нафтогаз" має намір взяти участь в сертифікації оператора "Північного потоку - 2" - відповідну заяву було подано в Федеральне мережеве агентство Німеччини.