RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Заминка з "Північним потоком - 2": експерт назвав найгіршу новину для Росії

Проблеми із сертифікацією та затримка із запуском "Північного потоку - 2" вказують на те, що скандальний російський газопровід стане до ладу значно пізніше, аніж обіцяні півроку, а то й взагалі ніколи.

Про це директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка розповів у коментарі сайту "Апостроф".

"Можливо він взагалі не запуститься, - зауважить експерт. - Зараз ми бачимо, що Росія нагнітає антиукраїнську істерію, і ми не знаємо, чим це все закінчиться" .

За словами Омельченка, на сьогодні найгірша новина для Росії – це те, що Європа починає прокидатися, виходити з летаргічного сну й усвідомлювати реальність російської загрози не лише для України, а й для себе самої.

"Європа і в цілому Захід не може собі дозволити поступитися Росією, оскільки подальші поступки можуть призвести до геополітичної катастрофи, до зламу всіх правил гри, які з'явилися після Другої світової війни і забезпечували мир у Європі", - каже експерт.

Говорячи про те, як нинішня ситуація вплине на Україну, Володимир Омельченко зауважив:

"Чим довше затягуватиметься введення в експлуатацію "Північного потоку - 2", тим більше буде у нашої країни можливостей транспортувати газ і заробляти на цьому гроші. Крім того, збереження транзиту важливе для забезпечення нормальних режимів роботи української газотранспортної системи для надійного газопостачання всередині країни. - каже Омельченко. – Тому зараз для України ситуація складається сприятливим чином, але подивимося, що буде далі".

Більше читайте на "Апострофі": Може, він взагалі не запуститься: чому Путін ризикує залишитися без "Північного потоку – 2"