RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Запуск "Північного потоку – 2": Росія отримала погану звістку з Німеччини

У четвер, 16 грудня, стало відомо, що запуск "Північного потоку - 2" відкладено на невизначений термін.

Про це заявив керівник німецького Федерального мережевого агентства Bundesnetzagentur Йохен Хоманн, повідомляє Інтерфакс.

Він зазначив, що у першій половині 2022 року запуску чекати точно не варто і процес займе більше часу.

16 листопада процедуру сертифікації “Північного потоку - 2” було тимчасово припинено федеральним мережевим агентством. Рішення було зумовлене необхідністю завершити створення дочірньої компанії швейцарської Nord Stream 2 AG для експлуатації національної ділянки магістралі та передачі їй основних активів та кадрових ресурсів. Заявку на сертифікацію подавала зареєстрована у Швейцарії компанія, а необхідно, щоб вона була зареєстрована у ФРН.

Хоманн зазначив, що процес сертифікації буде знову розпочато, коли будуть усі необхідні документи: "Акціонерне товариство "Північний потік 2" почало, звичайно, це перетворення і повідомило нам про це. Тому ми перервали процес сертифікації. Він буде відновлений тоді, коли до нас надійдуть відповідні документи. Коли вони до нас надійдуть прогноз зробити складно".

Керівник агентства зазначив, що певний термін, який виділили для розгляду документів, вже вичерпано. Після подання документів процес поновиться.

За словами прес-секретаря Фіте Вульфа, можливий термін ухвалення рішення агентством з регламенту – чотири місяці. Після цього його направлять до Єврокомісії, де розглядатимуть протягом двох місяців. Проте цей термін можуть продовжити.

Раніше ми повідомляли, що США посилять оборону України та введуть санкції щодо "Північного потоку - 2".