RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Погода, агресія РФ і не лише: у Кабміні озвучили головні загрози для опалювального сезону

У Кабінеті міністрів назвали ключові загрози для опалювального сезону. Йдеться про такі стресові ситуації, як суттєве погіршення погоди та гібридні атаки з боку Росії.

Про це розповів глава уряду Денис Шмигаль, перебуваючи з робочою поїздкою в Івано-Франківській області, пишуть ЗМІ.

За його словами, загалом у світі продовжується напружена ситуація, зокрема у Європі в енергетичній сфері, спостерігається певний дефіцит вугілля на світових ринках.

"Ми розпочали та проводимо опалювальний сезон. За інших рівних умов, тобто якщо не буде стресових подій, погодних умов, не буде гібридних атак з боку нашого північного сусіда, ми пройдемо опалювальний сезон спокійно, так як ми проходимо кожен нормальний рік”, - наголосив прем'єр.

Також він зауважив, що цьогоріч вдалося подати вчасно тепло у будинки громадян попри фейки, маніпуляції та залякування. І за останні роки опалювальний сезон уперше стартував без проблем. Не спостерігалося критичних ситуацій, стресів чи, щоб десь не включилися теплоелектроцентралі.

При цьому Шмигаль запевнив, що в країні має вистачити вугілля, зокрема завдяки морським поставкам з інших країн. Так, морським шляхом курсують 10 суден із законтрактованим вугіллям для України. Також власний видобуток збільшився на 28%.

Від 2 до 2,4 млн. тонн – це видобуток плюс імпорт щомісяця. І близько 1,7–1,9 млн. тонн – це спалювання вугілля, споживання. Тобто ми у плюсовому балансі”, - сказав Шмигаль.

Це питання - на контролі міністра енергетики. Про ситуацію він звітуватиме на щотижневому брифінгу, щоб тримати суспільство в курсі та зняти напруженість, додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дефіцит палива на складах може призвести до подорожчання електроенергії для частини споживачів та віялових відключень електроенергії.