RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Що буде із тарифами на електроенергію під час війни: важливе уточнення

Під час війни громадянам України не підвищуватимуть тарифи на електроенергію.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко інформагенції "Інтерфакс-Україна".

"Безумовно, ніхто тарифи не підвищуватиме. Я думаю, ми зараз розробимо певний алгоритм, який би допоміг усім генераціям спокійно пройти цей період", - сказав він.

За словами голови Міненергетики, зниження рівня розрахунків за електроенергію і з боку побутових споживачів позначилося на генерації "Укргідроенерго" та "Енергатом", що бере участь у ПСО. Проте Галущенко схиляється до збереження нинішньої моделі, яка розрахована на період з 1 жовтня 2021 року до 31 квітня 2022 року, спеціальних зобов'язань щодо постачання населенню на ринку електроенергії. Зараз вирішуються питання, як це все збалансувати.

"Є радикальні ідеї, але я прихильник того, що треба утримати механізм, який є", – уточнив він.

Відповідно до чинної моделі спецзобов'язань щодо постачання населенню на ринку електроенергії, "Енергоатом" та "Укгідроенерго" мають право продавати ресурс на ринку та за рахунок доходів компенсувати постачальникам універсальних послуг ціни для українців. Для 80% споживачів з обсягом споживання 250 кВт-год/місяць знизили тариф до 1,44 грн/кВт-год. Для решти 20% встановлено тариф у 1,68 грн/кВт-год.

Раніше ми писали куди дзвонити, якщо немає води, опалення, продуктів та ліків.