RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Віялові відключення світла: список міст та графіки подачі електроенергії

В Україні після масових ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі введено віялові відключення електроенергії. Вимикають світло у Києві та області, Черкаському, Сумському, Тернопільському та інших регіонах.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

Читайте також: Які електроприбори споживають найбільше електроенергії і що варто вимкнути ввечері 10 жовтня

У компанії пояснили, для чого потрібне відключення. Так зменшиться навантаження на мережу, що дозволить енергетикам відновити її. Відключення повністю контрольовані та триватимуть по кілька годин.

Київ

ДТЕК "Київські електромережі" застосовує графік обмеження електропостачання, адже в місті зросли обсяги споживання електроенергії.

Місто поділили на три черги. Спочатку відключили електропостачання у частині 3-ї черги (з 16:00 до 20:00). Також попереджали, що за потреби можуть відключити й наступну чергу.

  • Перша черга – з 8:00 до 12:00 та з 20:00 до 24:00
  • Друга черга – з 12:00 до 16:00
  • Третя черга – з 16:00 до 20:00


Увечері 11 жовтня обмеження застосували для всіх черг, пообіцявши повернути світло до опівночі.

Черкаська область

На Черкащині 11 жовтня вдень ПАТ "Черкасиобленерго" теж вдалося до аварійного відключення світла. Соціально значущі об'єкти області не вимикатимуть. Черкаси та районні центри теж залишатимуться зі світлом.

Додаткову інформацію про графіки аварійних відключень повідомляють за номерами кол-центру 24/7:

(0472) 33-87-87,
(093) 170-40-57,
050) 434-87-87,
(067) 690-48-48,
0800-501-328.

Сумська область

На Сумщині теж попередили про планові віялові відключення електроенергії. Глава ОВА Дмитро Живицький обіцяв, що графік відключень оприлюднять 12 жовтня. Вуличне освітлення поки не вимикають.

Тернопільська область

На Тернопільщині ввели погодинне вимкнення електропостачання. Це пов'язано з виходом з ладу основної підстанції "Тернопільська". Зараз використовують резервні джерела енергії. "Тернопільобленерго" підключило постачання електрики з інших резервних джерел. Доки немає основного живлення з підстанції, в області погодинно вимикатимуть електроенергію за графіком.

У Тернополі електроенергія подається у режимі резервного харчування через відсутність подачі струму із сусідніх електростанцій, напруга нестабільна. Аварійні відключення тривають, тож надати графік відключень "Тернопільобленерго" поки що не може.

Вінницька область

У Вінницькій області 242 населені пункти залишилися без електропостачання. За даними АТ "Вінницяобленерго", влада закликає до економії. Це допоможе не допустити аварійних вимкнень. Поки що їх не планують.

Полтавська область

12 жовтня вранці у місті не було світла за такими адресами: Сади-1, Сади-2, частина Яківців, село Рибці та частина Зигіна. Відключення орієнтовно до двох годин, однак залежно від напруги у мережі.

Нагадаємо, що 12 жовтня російське терористично-окупаційне військо вчергове атакувало цивільну енергетичну інфраструктуру на Дніпропетровщині, унаслідок чого виникли серйозні руйнування й пожежа.