RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Графіки відключення світла у вихідні: що кажуть в "Укренерго"

Завдяки стабілізації ситуації в енергосистемі в Україні на вихідних можуть запровадити планові відключення електроенергії.

Про це попередив голова національної енергокомпанії "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, на цей момент очікується набір потужностей на АЕС, реактори яких кілька днів тому перевели в аварійний режим роботи.

Читайте також: Як довго не буде світла у Києві: заява ДТЕК

"Відповідно, цей відсоток покриття споживання нашою внутрішньою генерацією буде трошки зростати, хоча вже не так стрімко, як ми відновлювалися після системної аварії, яка сталася у вівторок. Ми плануємо, що вихідні ми пройдемо з дефіцитом 25%. Це показник близький до того , що був до останнього обстрілу, але він все ще буде трохи більшим", - продовжив Кудрицький, коментуючи ситуацію в енергомережі.

Глава "Укренерго" попередив, що графіки обмежень для побутових споживачів залишаться, а у вихідні в країні можуть діяти планові відключення електроенергії.

До того, за словами Кудрицького, стабілізаційні відключення світла можуть повернутися раніше, ніж понеділок, але все залежить від рівня споживання енергії в суботу, 26 листопада.

"Побачимо сьогодні (26 листопада – ред.), можливо, нам вдасться досягти планового режиму ще раніше. Наприклад, з неділі. Обіцяти не можу, подивимося, як пройде субота. Зараз ми трохи змінили тактику і доводимо до обленерго не обсяг обмежень, а ліміт споживання по області", - продовжив Кудрицький і додав, що у суботу будуть визначені ліміти, які дозволять зробити відключення світла споживачам менш тривалими.

Раніше ми розповідали, що у Києві лише 30% побутових споживачів відновили електроенергію.