RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Чи можливі віялові відключення світла влітку: у ДТЕК озвучили прогноз

У ДТЕК заявили, що віялові відключення світла цього літа в Україні не плануються, але можуть бути проблеми з електропостачанням наступної зими.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері національного телемарафону "UAРазом".

Читайте також: Чи будуть влітку масові відключення світла: в Раді зробили важливе уточнення

За його словами, завдяки активним ремонтним роботам наприкінці травня, у червні та липні дефіцит потужності повинен перекрити імпорт електроенергії, аби не застосовувати віялових відключень світла. Заплановано провести ремонт 28 енергоблоків українських атомних станцій до наступної зими.

"Я вважаю, що завдяки тому, що є можливість перекрити умовний дефіцит імпортом, то до віялових відключень ми не дійдемо у літньому періоді. Натомість наступна зима може бути проблемою наступна зима, оскільки ми ввійдемо в неї зі значно меншим запасом потужностей чи міцності", – заявив виконавчий директор ДТЕК.

Натомість щоб уникнути відключень, на думку Сахарука, треба захистити країну від російських обстрілів та профінансувати ремонтні роботи.

За його даними, наразі в Україні пошкоджені або зруйновані через російські атаки 75% теплової генерації, а щоб відновити енергетичну систему, треба поновити 12 тисяч кілометрів ліній електропередач та майже 4 тисячі розподільчих підстанцій.

Нагадаємо, раніше керівник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що у зв'язку з серйозними пошкодженнями електростанцій влітку знову можуть бути перебої в електропостачанні.

  • Вас може зацікавити:

Підвищення тарифів на світло: скільки платять українці від реальної ціни і яка може бути

Платіжки зростуть на сотні гривень: в Раді назвали новий тариф на світло

Як зняти і передати показання лічильника на світло: усі подробиці