RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​В ЄС назвали терміни виділення Україні великої грошової допомоги

Євросоюз розгляне питання про виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги в розмірі 500 млн євро після парламентських виборів в країні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

Він уточнив, що мова йде про транш, який ЄС має намір виплатити в рамках четвертої програми, прийнятої в минулому році. Програма передбачає виділення 1 млрд євро двома траншами, по 500 млн кожен. Перший з них був перерахований в грудні минулого року.

"Для виділення макрофінансової допомоги в розмірі 500 млн євро, яку ще залишається виплатити, до теперішнього часу ще немає конкретної дати. Для цього (для виділення - ІФ) ще необхідно виконати ряд заходів, які, зокрема, вимагають голосування парламентом ряду питань, що неможливо до виборів ", - сказав співрозмовник агентства.

Він також висловив надію, що "все відбудеться дуже швидко після виборів".

За його словами, макрофінансова допомога ЄС залежить від програми МВФ. Ця організація повернеться до питання виділення грошей Україні у вересні, після виборів.

У минулому році Україна отримала два транші макрофінансової допомоги Європейського Союзу в розмірі 600 млн євро кожен в рамках програми, затвердженої в 2015 році.

Згідно з планом, програма завершувалася в січні 2018 року, однак на початку грудня 2017 роки ЄС відмовився виділяти Україні третій транш через невиконання Україною взятих на себе зобов'язань.

В середині грудня Україна подала в Європейську комісію заявку на отримання нової макрофінансової допомоги. 28 лютого стало відомо про позитивне рішення Єврокомісії.