RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Чорний" тиждень триває: на Московській біржі зафіксовано новий обвал

У Росії, на Московській біржі продовжив своє різке падіння Індекс РТС - у ході нових торгів він впав нижче 1000 пунктів, також відносно інших валют продовжує падати і російський рубль.

Про це йдеться в офіційних звітах російської біржі.

Гравці ринку уточнили, що такий крах для Індексу РТС можна назвати рекордним, оскільки навіть влітку 2017 року період піку негативного впливу санкцій проти РФ, індекс не падав так низько. Показники РТС за підсумками 11 березня показали падіння на 5,8%, Мосбіржа на 3,91%. Також відомо, що акції відомих російських компаній, таких як "Татнефть", "Сбербанк", "Газпром", "Аерофлот" впали приблизно на 5% всього за один день, а нафта марки Brent знову встановила антирекорд і тепер торгується за 33,87 доларів за барель.

У той же час рубль обвалився до 73,9 за один долар і 84,02 за євро. Таким чином, іноземні валюти в Росії за день подорожчали на 2-5% і досягли відміток 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що різке падіння світових цін на нафту призвело до того, що провідні російські олігархи втратили, за різними даними, від $8,8 млрд до $13,9 млрд.