RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ще одного екс-керівника держпідприємства підозрюють в мільйонній розтраті

СБУ підозрює колишнього заступника директора держпідприємства "Укрхімтрансаміак" в розтраті 8,5 млн грн при закупівлі обладнання у російської фірми.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними СБУ, в 2013 році керівництво держпідприємства провело тендер на поставку за завищеною вартістю обладнання для аміакопроводу у російської компанії, яке не відповідає технічним вимогам і не може бути встановлено на аміакопроводі.

За оцінками експертів, через реалізацію цієї угоди державному бюджету було завдано збитків на 8,5 млн грн.

Колишньому заступнику директора ДП "Укрхімтрансаміак" оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Держпідприємство "Укрхімтрансаміак" - оператор української ділянки магістрального аміакопроводу "Тольятті - Одеса", який транспортує рідкий аміак в Одеський припортовий завод, звідки він поставляється на експорт.

Після обшуків у вересні 2017 року "Укрхімтрансаміак" НАБУ і САП затримали його в.о. директора Ігоря Трегубенко.

В кінці 2016 року співробітники Служби безпеки України викрили факти розкрадання колишнім керівництвом державного підприємства "Укрхімтрансаміак" майже 235 млн грн. Про це йдеться в повідомленні СБУ. Правоохоронці встановили, що один з керівників підприємства протягом 2012-2015 років перераховував гроші ряду підконтрольних комерційних структур.

Нагадаємо, в 2007 - 2016 роках директором держпідприємства "Укрхімтрансаміак" був призначений на цю посаду ще за часів прем'єрства Януковича Віктор Бондик.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ спіймала військового шпигуна з Росії: прізвище та фото.