RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ще одного олігарха підозрюють в ухиленні від сплати боргів Міноборони

Слідче управління Нацполіціі в Полтавській області з листопада 2018 року розслідує можливе ухилення ПАТ АвтоКрАЗ Костянтина Жеваго від сплати штрафних санкцій на суму 6,69 млн грн на користь Міноборони за несвоєчасне виконання оборонного замовлення.

Про це повідомляє проект Марлін з посиланням на судові матеріали.

Кримінальне провадження відкрили за ч.3 статті 382 КК "невиконання судового рішення", яке карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відзначається, що в кінці 2013 року Міноборони і АвтоКрАЗ уклали угоду на поставку вантажівок підвищеної прохідності, вартістю 136,5 млн грн. Протягом 2014 року через коливання курсу валют вартість угоди зросла до 165 млн грн без зміни кількості авто.

На думку Генпрокуратури (ГПУ), підвищення суми угоди - неправомірне. Вона просить визнати угоду недійсною, вказуючи також на несвоєчасність поставок. У 2015 році Госпсуд Києва на вимогу ГПУ, вирішив стягнути з компанії Жеваго 6,69 млн грн штрафних санкцій.

За зведеної інформації виконавчої служби в Полтавській області, в цілому стягненню з АвтоКрАЗ на користь держави та інших юросіб підлягають 34,06 млн грн.

У прокуратурі вважають, що посадові особи АвтоКрАЗ зумисне ухиляються від сплати боргів Міноборони.

Як повідомляв "Апостроф", українці настільки перейнялися почуттями до Зеленському, що на мажоритарці віддавали голоси за нікому невідомих "слуг", прокідивая старих мастодонтів і олігархів, Прикормлюємо свої округи роками. Детальніше читайте в матеріалі - Пролітаючи над гніздом годівниці: хто з топ-нардепів провалив вибори в Раду.