RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні запрацював сервіс "е-пенсія": як їм користуватися і що потрібно знати

В Україні запустили новий сервіс "е-пенсія", завдяки якому українці можуть звернутися за призначенням пенсії в онлайн режимі, через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Про це розповів голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус, передає Укрінформ.

За його словами, через цей сервіс можна подати всі документи, необхідні для отримання пенсійного забезпечення. А пізніше, звернувшись у відділення після отримання відповідного СМС, отримати посвідчення.

Як повідомив директор Департаменту інформаційних систем і електронних реєстрів Олександр Малецький, для того, щоб подати заявку онлайн, необхідно зареєструватися на вебпорталі електронних послуг, а далі - слідувати інструкціям: заповнити анкету, завантажити необхідні документи, підписати заяву електронним підписом і відправити її в ПФУ. Причому, скористатися послугою українці можуть безкоштовно.

У той же час заступник голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко повідомила, що на обробку заяви відведено 10 днів.

"Якщо документи, які прикріплено до електронної заяви, відповідають стандартним вимогам, для розгляду будь-якої заяви в органах Пенсійного фонду надається термін 10 днів. За результатами розгляду заяви протягом 10 днів надходить інформаційне повідомлення або про результати призначеної пенсії, або про те, що необхідні додаткові документи або, можливо, якісь інші нюанси", - зазначила Ковпашко.

На даний момент вже 11 осіб подали документи на призначення пенсійного забезпечення, скориставшись сервісом "е-пенсія".

Детальніше про недавнє підвищення пенсій в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Підвищення пенсій: хто став багатшим в липні, а кому чекати до зими.