RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Рада прийняла важливий закон про зменшення тиску на бізнес

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект, який скасовує кримінальну відповідальність за фіктивне підприємництво.

Про це повідомляє прес-служба українського парламенту.

Ініціативу підтримали 347 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

У законопроекті №1080 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес" стверджується, що кримінальна відповідальність за фіктивне підприємництво "давно є одним із способів тиску на бізнес в Україні".

"Пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України, згідно з якими виключити ст. 205 КК України, за якою визнається кримінально караним створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона", - сказано в пояснювальній записці.

Закон також передбачає підвищення розміру сум ненадходження до бюджету податків, зборів та інших платежів для встановлення ознак злочинів, передбачених статтею про ухиляння від податків. Тепер під значним розміром ненадійшовших коштів мається на увазі сума, що перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян в 3 тис. разів і до 5 тис. (від 51 тис. грн до 85 тис. грн), під великим розміром - в 5 тис. разів і більше (від 85 тис. грн до 119 тис. грн), під особливо великим - в 7 тис. разів і більше (від 119 тис. грн).

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі висміяли новий законопроект про протидію корупції, прийнятий Верховною Радою 13 вересня.