RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підвищення ціни на газ "Нафтогаз" пояснює "припиненням її падіння" на європейських ринках - Плачкова

НАК "Нафтогаз України" на 7% підвищив ціну на газ для населення, пояснюючи це "припиненням падіння" його вартості слідом за тенденціями європейського ринку.

Так ситуацію з ціновою політикою "Нафтогазу", інформація про яку опублікована на сайті компанії, прокоментувала в Facebook народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова.

"Під гаслом "припинення падіння" - підвищення ціни. Поки вся наша увага була прикута до терористів, міжусобиць серед "слуг" і інших проблем, ми забули, що з липня НАК "Нафтогаз України" на 7% підвищив ціну на газ для населення" , - розповіла парламентарій.

Підвищення призвело до того, що ціна на газ для українців зросла майже до 3 грн за м куб.

"В результаті оптова ціна на газ становила майже 2,3 грн за м куб, відповідно, для кінцевого споживача вона виросла до майже 3 грн за куб. Ну а зарплати і пенсії не були підвищені ні на копійку", - зазначила Тетяна Плачкова.

"Нафтогаз" пояснює підвищення цін "припиненням падіння" його вартості і загальноєвропейськими тенденціями.

"Пояснення Нафтогазом причин підвищення ціни сміховинні - ціна газу для населення припинила падіння слідом за тенденціями європейського ринку. Але ж припинення падіння - не привід для зростання! Кого влада хоче обдурити, називаючи істотне підвищення ціни "припиненням падіння?"- обурилася народний депутат.

Політик зазначила, що підвищення ціни на газ суперечить і цінами в TTF.

"Найцікавіше, що на нідерландському газовому хабі TTF, під який постановою Кабміну НАК повинен підлаштовувати ціну на газ, вона не виросла, а просто стабілізувалася на позначці 56,3 долара за тис. м куб. Чому для громадян України влада підвищує ціну?" - резюмувала Тетяна Плачкова.