RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Главу ДФС Мельника підозрюють в причетності до тіньового ринку сигарет - ЗМІ

Глава Державної фіскальної служби Вадим Мельник "не хоче звертати на ситуацію (з протестами проти "Галнафтогаз" і ОККО) уваги. Можливо, великі гроші цих компаній замилюють йому очі, тому "Галнафтогазу" дозволяють зловживати, не платити податки і нехтувати законом", - цитує УНН члена організації "Народ проти корупції" Антона Клітного.

Про це повідомляють "Факти".

12 квітня представники цієї і ще кількох громадських організацій мітингували під ДФС з вимогою звернути увагу на те, що компанія "Концерн "Галнафтогаз", що володіє заправками ОККО, не сплатила до бюджету 2,5 млрд грн податків.

Фіскалам нагадали і про ситуацію на тютюновій фабриці "Юнайтед Тобако" в Жовтих Водах, яка з 2018 фігурує в журналістських розслідуваннях про продаж сигарет з підробленими акцизними марками. За даними Рахункової палати, тільки за перше півріччя 2019 ТОВ "Юнайтед Тобако" виробило 4,52 млн пачок сигарет, "сплативши при цьому тільки 0,44 млн штук акцизних марок".

"Існує ймовірність, що 90% вироблених сигарет "Юнайтед Тобако" продовжувало реалізовувати без сплати акцизу. А це 63 млн невиплаченого акцизу тільки за півроку", - написав політолог Віктор Таран.

ДФСУ повинна була припинити своє існування ще в 2020, а замість неї планували створити Бюро економічної безпеки. Нинішній керівник служби Вадим Мельник в податкових органах з початку 2000-х. Працював в Міністерстві доходів і зборів Клименка. У 2014 став заступником начальника, а пізніше начальником Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФСУ.

Нещодавно Мельник опинився фігурантом шпигунського скандалу. Як повідомив Юрій Бутусов, наближений до Мельника підполковник Головного оперативного управління податкової міліції Едуард Устинов нібито "незаконно копіював державні бази даних і передавав російським терористам". Доступ до секретних відомостей, як написав Бутусов, надавав особисто Мельник, в тому числі після арешту Устинова.