RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні змінять порядок внесення єдиного соцвнеску: як платитимемо податки

В Україні планують змінити порядок сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Розробило зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати ЄСВ Міністерство фінансів, опублікувавши на своєму сайті відповідний наказ.

Зазначається, що інструкцію хочуть привести у відповідність до змін, які були внесені у законодавство про ЄСВ, законами №1357-ІХ і №1946-ІХ.

Зміни будуть внесені у частині:

  • нарахування/сплати ЄСВ платниками, призваних на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, на весь термін їх військової служби та передбачення для зазначених платників подання заяви після звільнення з військової служби. Оновлено форму заяви;
  • відображення особливостей визначення бази нарахування ЄСВ для платників єдиного соцвнеску резидента "Дія Сіті".

Якщо фізособи-підприємці та особи, котрі займаються незалежною професійною діяльністю, мають основне місце роботи чи уклали гіг-контракт із резидентом "Дія Сіті" на умовах норм закону "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", то таких платників звільнено від сплати за себе єдиного соцвнеску за місяці звітного періоду, коли роботодавець (резидент Дія Сіті) зробив страховий внесок за них в обсязі не менше розміру мінімального страхового внеску.

Якщо за таких осіб роботодавець (резидент Дія Сіті) здійснив страховий внесок за місяці звітного періоду в обсязі менше ніж розмір мінімального страхового внеску - такі особи можуть бути платниками ЄСВ, якщо самостійно визначать базу нарахування єдиного соцвнеску за місяці звітного періоду, за які роботодавець зробив страховий внесок за них у обсязі менше розміру мінімального страхового внеску.

"Самостійно визначена такими особами база нарахування не може перевищувати максимальну величину бази нарахування єдиного внеску, встановлену цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску", - зазначають у відомстві.

Проєкт наказу опубліковано для зауваження та пропозицій, їх можна надсилати у письмовій та електронній формі.

Нагадаємо, що у Міністерстві фінансів України вважають за необхідне повернення сплати податків бізнесом, як це було в довоєнний час, оскільки тільки так можна відновити українську економіку.