Локдаун, який діє в Києві з 5 квітня, позитивно вплинув на три показники поширення коронавірусної інфекції, однак для швидкого переходу столиці з "червоної" в "жовту" карантинну зону цього недостатньо.
Про це повідомив керівник Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан в коментарі виданню "Сегодня".
За його словами, три показники поширення COVID-19 в Києві покращилися. Йдеться про первинне виявлення інфекції, госпіталізацію і підтверджені випадки інфікування. Однак, кількість захворювань у важкій формі, летальність і завантаженість реанімаційних палат не зменшується.
"Ці показники надзвичайно високі. Позитивна динаміка є, але вона не така швидка, щоб вже зараз прогнозувати про перехід Києва в жовту зону карантину через два тижні", - сказав Рубан.
На думку глави Держпродспоживслужби, ситуацію потрібно відстежити, як мінімум, протягом тижня. Можливо, після виходу з "червоної" зони карантину столиця деякий час проведе в "помаранчевій".
"Користь від локдауну очевидна, але не все так швидко відбувається, як нам того б хотілося. Люди повинні строго дотримуватися маскового режиму і дотримуватися всіх заходів безпеки", - наголосив він.
Як повідомляв "Апостроф", в кафе і ресторанах Києва дозволили встановлювати літні майданчики, але приймати на них гостей дозволять тільки тоді, коли столиця вийде з "червоної" зони.