RU  UA

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85

Новини

30 вересня

Всі новини

Під Києвом "орки" перевдягалися у жінок: розповідь українця про життя в окупації

Мешканець Броварщини розповів про злочинні дії окупантів у селі Шевченкове Київської області на початку березня. Очевидець сказав, що російські військові відбирали у людей одяг, навіть жіночій, а також ліки та їжу, тому що свого не мали.

Розповідь чоловіка про злочини окупантів опублікували на своїй сторінці у Facebook МВС України.

За його словами, окупанти виганяли людей з їхніх домівок, грабували магазини

"Там група людей ходила по селі, вони (окупанти - "Апостроф") їх зловили, розділи, забрали у них речі і відпустили голими, в одних трусах, по селі, щоб вони йшли дальше. Забирали, грабили, в основному, речі, магазини та продукти. Потім самі й вдягали. Кажуть, ходили самі військові і запитували чи є якась мазь: один нирки застудив, тому речі. Ходили навіть у жіночій одежі, не в розмір. А там у когось була форма велика дуже, на багато розмірів більше. І їсти просили. В основному, це сигарети та їсти", - зазначив чоловік.

Очевидець повідомив, що загарбники стріляли по людях, які стояли у черзі в магазинах. У базарний день фашисти стріляли по машинах. Протягом чотирьох днів людей не можна було від туди забрати.

Нагадаємо, окупанти у Бучі, Гостомелі та Ірпені взяті у кільце.

Раніше ми розповідали, що 21 березня українські захисники повністю звільнили від ворога великий населений пункт Макарів на захід від Києва.