RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Видача житла тим, хто його втратив через війну: у Київській області назвали два способи

Багато мешканців Київщини через звірства російських окупантів втратили дах над головою. Сьогодні місцева влада розглядає два варіанти вирішення цієї проблеми.

Про це заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

"Сьогодні розглядаємо два шляхи вирішення - купівля квартир у вже збудованих будинках та будівництво двох мікрорайонів на території Бородянки та Ірпеня", - розповів Павлюк.

При цьому він підкреслив, що з кожною сім'єю, що втратила житло, потрібно спілкуватися індивідуально, щоб розуміти їх потреби.

"Органи місцевого самоврядування зараз працюють над тим, щоб зібрати всю остаточну інформацію про кількість зруйнованих багатоповерхових будинків та сімей, які потребують житла. Також відкритим залишається питання приватного сектору. По ньому розроблятимемо окремий план дій", - зазначив керівник гуманітарного напряму Київщини Олексій Кулеба.

На нараді також розглянули питання організації тимчасового проживання для людей, що залишилися без будинків.

“Є потреба в тому, щоб якнайшвидше поселити людей, адже декому просто нема де жити. У цьому випадку будуть задіяні будинки соціальної інфраструктури, табори або пансіонати. До кінця тижня ми матимемо всю інформацію про можливість поселення людей, зокрема, забезпечення їх харчуванням та підвозом” , – наголосив Павлюк.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав, як військовослужбовці мародерили в Ірпені та крали речі мирних українців.