RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Ірпені відкрили наметове містечко для постраждалих від війни: фото

У місті Ірпінь Київської області, яке сильно постраждало від російських окупантів, почало працювати наметове містечко для українців, які втратили своє житло.

Про це розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин у Telegram.

"В Ірпіні на території санаторію "Дубки" розпочало роботу перше наметове містечко для людей, які втратили своє житло. Наразі облаштовано 70 місць у наметах та ще 120 у кімнатах санаторію. Також організована робота медпункту та їдальні. Городяни, які досі були змушені жити у сирих підвалах, вже переселилися до цього тимчасового житла", - написав мер.

За його словами, паралельно із цим проводяться роботи у пошуках варіантів тимчасового житла для людей, яким зараз зовсім ніде жити. Також обговорюють варіант надання Укрзалізницею спальних вагонів. Вже вдалося домовитися про 2000 ліжкомісць для ірпінців у столиці.

Маркушин наголосив, що йдеться про проміжний тимчасовий варіант житла. Паралельно обласне керівництво та держава напрацьовують механізми забезпечення людей постійним житлом.

Нагадаємо, раніше на Київщині вигадали два способи вирішити питання зруйнованого житла. Це купівля квартир у вже збудованих будинках та будівництво двох мікрорайонів на території Бородянки та Ірпеня.