RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Чиновник Генштабу ЗСУ відкрив стрілянину в спальному районі Києва: відео

У Києві стався інцидент за участі посадової особи Генштабу ЗСУ - керівника одного з управдінь - який відкрив стрілянину з вогнепальної зброї в спальному районі міста, де на подвір'ї знаходилися діти, за що йому загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

За попередньою інформацією, посадовою особою Генерального штабу ЗСУ виявився полковник і керівник юридичного відділу, який у нетверезому стані відкрив стрілянину з вогнепальної зброї у дворі одного з житлових комплексів спального району Києва, у той час як на подвір'ї знаходилися діти.

За наказом міністра оборони розпочали службове розслідування та створили відповідну комісію на чолі з заступником Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенантом Євгеном Мойсюком. На час розслідування посадовця відсторонили від виконання обов'язків.

"Якщо у встановленому порядку підтвердяться факти, що внаслідок дій посадовця була загроза настання тяжких наслідків, а саме – ризик для життя та здоров’я дитини, буде зроблено все для справедливого покарання. Наші воїни стримують орди ворога, кладуть свої життя, щоб у мирних містах діти були у безпеці, наскільки це можливо під час війни з Росією. Коли людина на військовій посаді, маючи погони й одягнена у форму, застосовує свою зброю у спальному районі столиці – буде реакція. Якщо були очікування на безкарність – це помилка", - наголосив Резніков.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві хлопець під дією наркотиків та алкоголю відкрив стрілянину по патрульних, унаслідок чого їх госпіталізували до лікарні.