RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Буде символом стійкості українського народу: у Києві може з'явитись міст на честь бойового генерала

На сайті Київської міської ради з'явилася електронна петиція з пропозицією перейменувати Північний міст у Києві на честь Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

Петицію опублікували на КМР 12 вересня.

Північний міст розташований у північний частині столиці й з'єднує два береги Дніпра. Як зауважує автор Сергій Сторожев, саме з півночі прийшла загроза до Києва - російське окупаційне військо намагалося наступати на столицю України з території Білорусі.

"Це міст, що з’єднує лівобережжя та правобережжя України. Міст, що знаходиться на півночі столиці, звідки прийшла загроза. Міст, що колись звався московським", - йдеться у петиції.

На думку автора петиції, перейменування мосту на честь Залужного стане символічним кроком, адже ця людина забезпечує захист і єдність України.

"Буде дуже символічно, якщо він буде носити ім‘я людини, завдяки якій Україна досі існує і буде існувати- міст Залужного. Або Залужний міст. Символ стійкості і єднання народу України", - написав Сторожев.

За 6 днів, з 12 до 18 вересня, електронна петиція зібрала 1153 підписи. Для того, щоб її розглянули в Київській міській раді, потрібно назбирати 6000 підписів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві перейменували 38 вулиць. Тепер замість старих назв, які були пов'язані з країною-агресором РФ та її салітетами, з'явилися вулиці Мелетія Смотрицького, Латвійська, Гетьмана Павла Полуботка, Романа Ратушного й інші.