RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ціни різко не впадуть: скільки коштує оренда житла у Києві після 24 лютого

Незважаючи на атаки російських окупантів іранськими дронами-камікадзе та ракетні удари по Києву, ціни на оренду житла у столиці України не обвалилися. Здешевлення можливе лише за умови, що протягом місяця-двох буде низький попит на квартири.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Що має бути в договорі про оренду житла – практичні поради

Аналіз цін на популярних сайтах для пошуку оренди нерухомості показав, що на даний момент квартири у Києві коштують від 7 тисяч гривень на місяць. Якщо попит продовжуватиме падати, тоді ціни на оренду житла знизяться.

"Ринок нерухомості взагалі дуже волатильний. Не буде так, що ось, прилетіли ракети, і ціни різко впали" , - сказав у коментарі "Апострофу" голова порталу "Нерухомі" Денис Петров.

Водночас здешевлення вартості квартири у столиці розпочалося з весни цього року. Ціни знизилися майже вдвічі. Наприклад, деяким мешканцям вдавалося зняти 2-кімнатну квартиру в хорошому стані біля метро за всього 8 тисяч гривень, яка би до війни коштувала 12 тисяч гривень.

Після того, як попит повернувся наприкінці літа через мешканців міста, що повернулися, і напливу внутрішньо переміщених осіб, ціни на оренду нерухомості стали знову поступово підніматися вгору. Однокімнатну квартиру з ремонтом у пішій доступності до метро навесні здавалася за 5 тисяч гривень, а у серпні-вересні вартість збільшилася до мінімуму 8 тисяч гривень. Водночас така ціна все ще невелика порівняно з довоєнним періодом.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Одні завмерли в очікуванні, інші не мають грошей: як працює ринок нерухомості в Києві