RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Неможливо планувати день: кияни звернулися до влади щодо відключень світла

Кияни вимагають повідомляти їм про віялові відключення електроенергії в застосунку "Київ Цифровий".

Про це йдеться в тексті петиції, опублікованої на сайті Київської міської ради.

У столиці вже декілька днів поспіль діють жорсткі обмеження споживання електроенергії за допомогою віялових відключень, однак графіки такого блекауту не корелюються з дійсністю.

Читайте також: Дефіцит електроенергії від 20 до 50%: влада Києва ухвалила непросте рішення

Унаслідок цього киянка Катерина Лашко вирішила звернутися до міської влади, аби процес оповіщення населення про відключення електроенергії був зручним і точним за використання застосунку "Київ Цифровий".

"Всі кияни знають, що в їхній оселі відбувається відключення електроенергії у зв‘язку з російською агресією проти України! Але часто люди не розуміють, коли та на який час відбувається відключення! Приходиш з роботи і не розумієш, коли вимкнули світло, скільки чекати поки увімкнуть? У зв‘язку з цим немає змоги побудувати власні плани на день! Так і з дистанційною роботою дома або з навчанням дітей! Прошу повідомляти в застосунку про час відключення електроенергії!" - написала авторка.

Станом на ранок 30 жовтня електронну петицію (її опублікували 28 жовтня) підписала 591 особа з необхідних 6000, щоб її розглянула Київська міська рада.

Раніше "Апостроф" повідомляв про лайфхак, як обігріти кімнату за допомогою однієї свічки.