RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Відключення світла: як зарядитися, зігрітися, що поїсти та у що пограти у темряві

На українців чекає один з найважчих в історії опалювальних сезонів, який розпочався з масштабних віялових відключень електроенергії. Багато родин не можуть почуватися комфортно через "темні часи", оскільки світло в помешканнях зникає геть спонтанно.

"Апостроф" через віялові відключення розповідає, як можна зарядити гаджети, що з’їсти або у що гратися, коли у будинку немає світла.

Віялові відключення в Україні - як підготуватися до блекауту

Українці заздалегідь можуть придбати світлодіодні лампочки з акумуляторами, ліхтарики або свічки, які допоможуть без проблем витримати "темні часи". Вартість таких предметів коливається у диапазоні 150 до 2000 гривень в залежності від моделі.

Читайте також: Книги, прогулянки, розмови при свічках та інтим: що кияни роблять, коли немає світла

Віялові відключення в Україні - як зарядити гаджети

У середньому українські родини без світла проводять щодня по кілька годин. Щоб віялові відключення не застали зненацька, громадянам рекомендують придбати пауербанк та інтернет-роутер, у який вже вбудована батарея.

Також підійде зарядна станція, яка у руках побутових користувачів може стати мініелектростанцією. Ця техніка може одночасно заряджати від 7 до 9 пристроїв, а вдома працюватимуть холодильник, пральна машина та мультиварка.

Віялові відключення в Україні - як зігрітися

Громадянам рекомендують також заздалегідь придбати термобілизну та грілки, які у ліжку забезпечать комфортний обігрів вашого "гніздечка" на 2–3 години. Можна скористатися звичайними пляшками з гарячою водою, однак ефект вже буде не такий.

Віялові відключення в Україні - як приготувати їжу

Якщо відключення електроенергії нас супроводжуватимуть ще кілька місяців - варто подбати про ефективніший спосіб готування найпростіших страв. Для цього можна придбати туристичний пальник, який вважається найпростішою газовою пічкою. Цей гаджет споживає газ, який ви купите окремо в невеликих флаконах. Однак, такий спосіб приготування їжі підходить лише для дорослих.

На випадок довготривалого відключення електроенергії корисною річчю в господарстві стане сумка-холодильник. Ізотермічна сумка протримає холод протягом 12 годин і збереже ваші продукти.

Віялові відключення в Україні - у що погратися у темряві

Психологи радять цілу низку ігор, які чудово підходять для "темних часів". Можна зіграти в олдскульну "гру в слова-міста". Окрім цього, підійде гра "20 запитань", яка навчить дітей ставити запитання точно і прицільно, адже дитина має 20 спроб, щоб вгадати предмет або явище, яке задумав інший гравець. Запитання не можуть повторюватися, а відповіді можуть бути лише "так" або "ні".

За словами психологів, для гаяння часу також підійде гра "Що всередині?". Ви називаєте предмет, а дитина має одразу сказати, що чи хто всередині. В якості прикладу: ваза - квіти, чашка - кава, холодильник - страва.

Якщо ці ігри вам наскучили - можна великою компанією пограти у "Правда або дія".

Раніше ми розповідали, як з однієї свічки можна зробити компактний "обігрівач".