RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Де справедливість? У "ДТЕК" розповіли, чому світло не вимикають в елітних районах Києва та області

На даний момент виробництво електроенергії в Україні покриває 70% потреб, 30% нестачі коригуються обмеженнями споживання: світла в будинках українців не буде по 5-6 годин на день. Однак у деяких елітних районах Києва світло не відключають – у ДТЕК пояснили причину.

Вона викладена у відповіді користувачці на сторінці компанії у Facebook.

Вона запитала, чому не відключають світло у Кончі Заспі, на Новопечерських Липках та інших районах, де "живуть багаті". У той час як киянам, які проживають у старих будинках, електропостачання відключають по кілька разів на день.

"Де справедливість? Тому що в нових будинках живуть чинуші та депутати? Звичайний киянин не купить дорогу квартиру. Але йому кажуть, що треба потерпіти. От і виходить, той, хто гроші крав і добре жив, він і зараз живе. А хто виживав, йому зараз ще гірше. Бо дехто без світла навіть їжу не може приготувати", – обурюється українка.

Читайте також: Киян не зламати: як живе столиця при постійних відключеннях світла - ексклюзивні фото

Представник ДТЕК відповів їй, що під час підготовки планів відключень у компанії не дивляться на те, наскільки елітним є район.

"Коли ми готуємо графіки стабілізаційних відключень або готуємося до запуску екстреного відключення, ми дивимося на потужність споживання. Вибираємо ті лінії, виключивши які сумарно, ми отримаємо необхідний для збалансування обсяг електроенергії. У графіки потрапляють усі лінії, які живлять побутових та промислових клієнтів. Виняток – лінії, які живлять об'єкти критичної інфраструктури, їх ми не відключаємо", – запевнили у ДТЕК.

Як писав "Апостроф", раніше генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун розповів, чи можуть росіяни знеструмити Україну і чи можливий тотальний блекаут.