RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Київ у тумані: у мережі діляться приголомшливими фото

Груднева погода в Києві дивує не морозом і снігопадами, а густим туманом, який вчора, 10 грудня, огорнув усе місто, створюючи і загадкову, і моторошну атмосферу водночас.

"Апостроф" зібрав фотографії Києва в тумані.

Туман і відключення світла в Києві дали змогу місцевим зробити унікальні кадри: десь є фото будинку, у якому не світиться майже жодне вікно, хтось сфотографував вулицю, де сяє лиш один кіоск, а дехто вловив момент зі світлом від вуличних ліхтарів.

Читайте також: Київ накриють нові снігопади: прогноз до кінця року

Вважається, що туман узимку - це рідкісне явище, однак зміни в кліматі зробили його майже буденністю для киян. За народними прикметами, щільний зимовий серпанок віщує, що наступне літо запам'ятається багатою росою.

Цікавий факт: туман утворюється, коли біля земної поверхні створюються сприятливі умови для конденсації водяної пари (потрібні для цього ядра конденсації існують в атмосфері завжди). Наближення до стану насичення відбувається переважно в результаті охолодження повітря, а другорядну роль відіграє збільшення вологості повітря через випаровування з теплої поверхні у холодне повітря.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно й безпечно їздити, коли на вулиці ожеледь, туман чи дощ зі снігом.