RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Печена картопля для лемурів: як виживає столичний зоопарк без світла та тепла: фото

Від повномасштабного вторгнення країни-агресорки Росії в Україну та її терористичних атак на енергоінфраструктуру страждають не тільки люди, а й тварини, зокрема в зоопарках.

У Київському зоопарку загальнодержавного значення показали, як вони пристосувалися до нової реальності.

Зоопарк у Києві, як і все місто, тривалий час перебуває без електроенергії, що стало загрозою для виживання тварин у ньому. Однак працівники зоопарку знайшли вихід зі скрутного становища - встановили піч на дровах, щоб кожна тваринка була нагодована.

Читайте також: Як виживають вихованці у зоопарку Києва взимку: відео

"На таких печах кожного ранку ми варимо та запікаємо різноманітні "страви" для тварин: компоти, каші, овочі, яйця, м’ясо, рибу та багато інших. Так, нашим приматам прийшлись до смаку ласощі по-селянськи, а особливо охоче вони наминають печену картоплю", - розповіли працівники.

Найбільше печена картопля сподобалася лемурам, які із задоволенням ласують нею, щойно спеченою у дров'яній печі.

"Враховуючи вдалий досвід, ми плануємо встановити ще три такі печі. Тож, продовжуємо робити все, аби кожному мешканцю Київзоо було затишно, тепло та ситно", - наголосили в зоопарку.

Підтримати тварин може кожен, купуючи квитки у зоопарк і чи переказуючи благодійний внесок.

"І в нагоді стають альтернативні джерела світла та тепла. У вольєрах, де мешкають найбільш чутливі до температур та освітлення тварини ми встановлюємо дров'яні печі та акумуляторні ліхтарі, які можуть працювати при відсутності електроенергії. Так, для обігріву зимового помешкання горили Тоні ми встановили дров’яну піч – булер’ян. Це допоможе підтримувати тепло у приміщенні навіть у найморознішу морозну погоду", - додали фахівці Київзоо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що від рук російських окупантів загинули десятки дельфінів у Чорному морі.