RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Скільки рубежів оборони існує довкола Києва: генерал озвучив дані

Навіть якщо Росія знову спробує атакувати Київ з боку Білорусі, навколо української столиці існує декілька рубежів оборони загальною протяжністю близько тисячі кілометрів.

Про це у розмові з Суспільним розповів командувач угруповання Сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Він зазначив, що на основі професійних позицій та довготривалих споруд створена потужна система оборони Києва.

Читайте також: Повторення лютого 2022 року: в ISW оцінили ймовірність нового штурму Києва в 2023 році

"Весь кордон з Білоруссю — це суцільні завали, мінні поля. Щоб їх пройти, треба великі зусилля. На цей момент ми маємо достатньо сил і засобів, аби захистити Київ", - висловив впевненість військовий.

Він також зазначив, що на півночі країни під час вторгнення росіяни не планували зустріти опір, але на сході окупанти вже чудово розуміли, що там їх готові зустріти.

"Тактика міняється, вони вчаться. Неможливо їх недооцінювати. З ними все тяжче боротись. Ми теж робимо висновки. Думаю, ми переможемо. Бо головне — маємо, за що воювати. Дякуючи Богу, нас підтримує весь світ", - наголосив Олександр Павлюк, додавши, що без допомоги в економічному питанні та забезпеченні зброєю українцям важко було б вистояти.

"Люди у нас готові воювати, але треба це робити чимось", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний розповів, скільки Росії потрібно військ для нової атаки на Київ.