RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Повторення лютого 2022 року: в ISW оцінили ймовірність нового штурму Києва у 2023 році

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний упевнений, що нова атака РФ на Київ неминуча, при цьому в ISW вважають, що захопити столицю України росіянам не вдасться навіть у разі наступу з території Білорусі.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За словами експертів, якщо армія РФ зважиться на повторний наступ на Київ, він буде ще більш безуспішним, ніж у лютому 2022 року, оскільки за минулий час супротивник суттєво деградував і не має переваг та бойової сили, які були у нього майже рік тому.

Читайте також: Новий наступ на Київ, мобілізація та "держиморда" Суровікін: що сказав Залужний в інтерв'ю The Economist

В інституті також наголосили, що протягом майже року військових дій в Україні противник не зміг захистити свої досягнення і з моменту втечі з-під Києва втратив понад 70 тис. кв. км окупованої території. Так, наприклад, у Бахмуті, ворог просувається не більше ніж на 100-200 м на день навіть після зосередження там своїх основних зусиль. Крім того, Росія не встановила перевагу в повітрі та значною мірою вичерпала свій арсенал високоточних боєприпасів.

Водночас українські війська, навпаки, підготували значні оборонні укріплення на півночі України та нині краще підготовлені до оборони, ніж у лютому 2022 року.

"Місцевість поблизу білорусько-українського кордону не сприяє веденню маневреної війни, а можливі шляхи вторгнення з Білорусі до Києва пролягають через вузькі місця у Чорнобильській зоні відчуження, які українські війська вже навчилися захищати", – резюмували аналітики інституту.

Раніше ми писали, як Залужному вдалося заманити росіян у пастку.