RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Кому потрібно з'явитися у військкомат: влада Києва пояснила оголошення в під'їздах про мобілізацію

На під'їздах житлових будинків у Голосіївському районі Києва з'явилися оголошення, на яких надруковано закон про мобілізацію та наказ для військовозобов'язаних до 31 січня прибути до районного центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє ТСН.

Мешканці будинків не знають, чи потрібно їм йти у військкомат прямо зараз чи чекати відповідного порядку денного.

Читайте також: Від повістки на вулиці можна відмовитися, якщо знати деякі нюанси

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають право доводити до громадян інформацію про планові заходи.

"Це звичайна робота ТЦКСП. Не варто сприймати такі оголошення в іншому контексті. Все в межах законодавства та компетенції ТЦКСП", – зазначили у прес-службі КМВА.

Там також зазначили, що оголошення на під'їздах будинків є звичайним інформуванням населення про те, що мобілізаційний процес у країні триває. Крім того, це нагадування для тих, кому повістки вже було вручено, з'явитися у військкомат.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про те, що в соцмережах розповсюджують фейки про вручення повісток.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.