RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Ворожі "повітряні кулі" над Києвом: скільки вдалося збити та навіщо їх запустили

У середу, 15 лютого, у повітряному просторі Києва було виявлено близько шести ворожих повітряних цілей. Їх знищили системи протиповітряної оборони.

Про це повідомили у Київській ОВА.

Читайте також: Чому "шахіди" атакують Україну лише вночі: у ЗСУ дали відповідь

Зазначається, що це були повітряні кулі, які переміщувалися у просторі під дією вітру. Противник міг їх запустити для виявлення позицій ППО.

"Ці об’єкти могли нести на собі кутові відбивачі та певне розвідобладнання. По усім повітряним цілям працювали засоби ППО. Більшість цих зондів були збиті. Метою запуску куль можливо було виявлення та виснаження нашої ППО", - йдеться у повідомленні.

Зараз інформація уточнюється. Остаточне визначення типу та характеристик літальних апаратів, їхнього обладнання - зроблять після детального вивчення та аналізу уламків об’єктів, додали в ОВА.

Близько 13:40 на Київщині було чути вибухи. Повідомлялося, що українська авіація збила "невстановлені літаючі об'єкти".

Тривогу оголошували у Києві та області.

Нагадаємо, на думку ізраїльського військового журналіста Сергія Ауслендера, Росія марно прикріплює до дронів-камікадзе Shahed 136 повітряні кулі з кутовими відбивачами, які нібито покликані вводити в оману системи української протиповітряної оборони. Все через те, що системи ППО працюють в інших діапазонах.