RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У центрі Києва з'явилася пам'ятна дошка з ім'ям Джо Байдена: фото

Після несподіваного візиту президента США Джо Байдена в Україну 20 лютого, у Печерському районі Києва встановили дошку з його ім'ям – її можна побачити на "Алеї сміливості"

Про це йдеться у соціальних мережах.

Так, дошку з ім'ям 46-го президента Сполучених штатів Америки Джо Байдена встановили на столичній "Алеї сміливості" у центрі Києва біля Маріїнського парку.

На ній, крім імені та прізвища американського лідера, викарбувано також дві важливі та символічні для України дати та підписи до них:

  • 24.02.2022 – перший дзвінок Джо Байдена;
  • 20.02.2023 – візит президента США до України.

Читайте також: Україна перемагатиме й надалі: відео спільної заяви Байдена та Зеленського

Варто зазначити, що візит Джо Байдена до України став не лише потужним сигналом усьому світу, а й справді історичною подією. Адже востаннє американський президент – тоді ще Джордж Буш-молодший – приїжджав до України 15 років тому у квітні 2008 року. Тоді він зустрічався із Віктором Ющенком.

Водночас приїзд Джо Байдена до нашої країни далеко не перший - він шість разів відвідував Україну, але як віцепрезидент: у липні 2009-го, березні, червні та листопаді 2014-го, грудні 2015-го, січні 2017 років. Тоді він зустрічався з українськими президентами та політиками Віктором Ющенком, Віктором Януковичем, Юлією Тимошенко, Арсеном Яценюком та Петром Порошенком.

Раніше ми писали, навіщо, за словами Байдена, він приїхав до Києва.