RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Посилені блокпости та укріплення: Київ готується до нової атаки Росії, відео

У Києві відбуваються тренування підготовки та ведення оборонної операції на випадок наступу росіян. У маневрах бере участь угрупування сил і засобів оборони столиці.

Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА) у Telegram-каналі.

Читайте також: Росія може почати обстрілювати Україну з території Білорусі: важливі деталі

Там зазначили, що у Києві за їхньою ініціативою і за погодженням командувача угрупування проводять тренування. Метою є удосконалення системи управління угрупованням, організація ефективної взаємодії з органами виконавчої влади, нарощення системи інженерного обладнання, протиповітряної оборони, деякі заходи, що стосуються громадського порядку та захисту мирних мешканців.

"Все це сплановано і проводиться тому, що загроза наступу з північного напрямку не знімається, хоча на даний момент вона мінімізована. Створення ударного угруповання поки не спостерігається. Однозначно, на сьогодні ми готові давати відсіч ворогові краще, ніж торік. Тому, враховуючи тактику дій противника, ми вчимося і готуємо, ще раз хочу наголосити - певні "сюрпризи". Які саме - нехай залишиться таємницею", - зауважили у КМВА.

Після тренувань блокпости повернуть у так званий "сплячий режим".

Нагадаємо, раніше білоруський політолог та журналіст Артем Шрайбман оцінив реальність відправлення білоруських військових на українську територію для участі у бойових діях.