RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Все своє беремо із собою: УПЦ (МП) вивозять меблі та бойлери, виселяючись із Лаври - фото

Представники Української православної церкви Московського патріархату, що підтримує найтісніші зв’язки з російською церквою, яка "благословляє" вбивати українців, починають виселення із Києво-Печерської Лаври – десятирічний договір на використання монастиря закінчується 29 березня.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в етері телемарафону, а "Апостроф" публікує фото з місця події.

Зазначається, що наразі у монастирі працює комісія, яка перевіряє стан збереження пам’яток, натомість представники УПЦ (МП) вивозять своє майне із приміщення, зокрема бойлери, столи, стільці, чайники, вази, праски та навіть коробки з-під тортиків.

Читайте також: Вивозять своє майно: що відбувається у Києво-Печерській лаврі зараз

"Процес виїзду відбувається. Це може засвідчити будь-який перехожий в Лаврі. Зараз працює міжвідомча комісія, яка має зафіксувати стан збереження нерухомого і рухомого майна, музейних експонатів, які знаходилися в користуванні УПЦ МП. Як тільки комісія завершить свою роботу, можна буде чітко сказати, що було не так", — пояснив міністр.

За його словами, попри ствердження очільників УПЦ МП щодо небажання залишати Лавру, вони все одно поступово виїжджають з цього місця. Міністр наголосив, що цей процес контролюється, а на місці перебувають представники МВС та СБУ, які проводять перевірки на виїзді з Лаври. У разі виявлення будь-яких порушень у Лаврі, представники УПЦ МП нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Раніше ми писали, що УПЦ МП закрили доступ до печер і мощів Києво-Печерської Лаври.

  • Вас може зацікавити:

Священники Лаври можуть продовжувати службу: Епіфаній озвучив умову

Почаївську лавру також заберуть до УПЦ МП: перші деталі

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівав відмову з УПЦ МП виселятися з Лаври