RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Документи не горять: з'явилися докази зв'язку УПЦ МП із окупантами

Українська православна церква Московського патріархату підтримує найтісніші зв’язки з російською церквою, яка "благословляє" вбивати українців.

Про докази такого зв’язку свідчать внутрішні документи московського патріархату, які опинилися у розпорядженні редакції "Апострофа".

Читайте також: Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні

Відповідні документи з єпархій УПЦ МП, що здатні показати справжній характер відносин між московським патріархатом та РПЦ, редакції надав один зі священнослужителів церкви.

Йдеться про указ керуючого Овруцькою єпархією УПЦ МП митрополита Віссаріона, №35 від 11.12.2021 року, адресований священнику Віталію Парамонову, в якому зазначається: "Согласно прошения, Вы почисляетесь за штат Овручской епархии с правом перехода в другую епархию РПЦ".

Тобто, митрополит Віссаріон у наказі прямо вказує, що Овруцька єпархія - одна з єпархій РПЦ.

Віталія Парамонова перевели до Москви в Храм Софії Премудрості Божої в Середніх Садовниках, який розташований поблизу Кремля. На служіння до цього храму Парамонов потрапив за особистим розпорядженням патріарха Кирила, що підтверджують відповідні документи. На сайті Московської єпархії РПЦ можна знайти відповідне розпорядження під номером 02/49 від 24 січня 2022 року.

З наступних двох документів випливає, що УПЦ та РПЦ здійснюють активний обмін священнослужителями навіть під час війни.

Так, листом Овруцької єпархії №47 від 30.11.2022 р., диякон Геннадій Стец благословенний вибути до Великобританії та співслужити там з єпископом РПЦ Сурожським Матфеєм, якого ще в квітні 2022-го визначили ГУР МО як солдата пропагандистської російської армії. У листі №56 від 9.12.2022 р. Віссаріон обговорює з Матфеєм деталі служіння свого клірика.

Також УПЦ МП підтримує зв’язки з РПЦ, надсилаючи вітання патріарху Кирилу. Це випливає з листа керуючого Овруцькою єпархією УПЦ МП митрополита Віссаріона до Гундяєва.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": "Руський мір" в Україні: як московський патріархат тримає зв'язок із РПЦ