RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Почаївську лавру також заберуть в УПЦ МП: перші деталі

Міністерство культури України оголосило про розірвання договору оренди Києво-Печерської Лаври з монастирем Української православної церкви Московського патріархату, також УПЦ МП "попросять" покинути Почаївську Успенську лавру в Тернопільській області.

Про те, що в Почаївській Успенській лаврі розпочато процеси з повернення майна держави, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону.

"Керівником Почаївської лаври подано позов до суду з приводу того, щоб повернули церкву, з якою закінчився договір користування УПЦ (МП) на території лаври", - розповів він.

Читайте також: Кінець УПЦ МП? До чого призведе виселення московських попів з Лаври

За словами міністра, священик, який керує у Почаївській лаврі, не допустив представників заповідника до церкви. У зв'язку з цим має відкритися кримінальне провадження щодо перешкоджання користування майном держави.

"Таким чином, у Почаївській лаврі цей процес розпочався. Також будуть і деякі інші процеси щодо інших установ, де припинили діяти договори оренди чи користування відомими об'єктами, що належать до історичної спадщини України", - анонсував Ткаченко.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Руський мір" в Україні: як московський патріархат тримає зв'язок із РПЦ