RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Потоп" у Києві. Фоторепортаж з навчань рятувальників з використанням катерів та аероглайдерів

Внаслідок підвищення рівня води в річках, на Київщині підтопило низку сіл та містечок, а деякі райони столиці стали перетворюватися на Венецію. Через це у Києві 19 квітня провели навчання, метою яких було перевірити повноту і реальність розроблених планів реагування органів управління і сил цивільного захисту щодо виконання завдань у разі виникненні надзвичайних ситуацій на водних об’єктах.

Фотографії з місця події публікує "Апостроф".

Зазначається, що навчання проводили у Голосіївському районі столиці. Однією із цілей було також вдосконалити навички взаємодії підрозділів із запобігання та ліквідації наслідків метеорологічних надзвичайних ситуацій під час повені й паводків.

У заході взяли участь заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, начальник Головного управління ДСНС в місті Києві Сергій Кривошликов, представники Департаментів КМДА та районних в місті Києві державних адміністрацій.

Читайте також: Винна війна: чи загрожує Києву затоплення і як із цим боротися

Окрім цього, було задіяно декілька десятків одиниць техніки, 120 рятувальників КАРЗ, ПЛЕСО, поліція, загони швидкого реагування червоного хреста, проект world kichen, водолази, катери та аероглайдери.

Були відпрацьовані способи порятунку на воді та основи надання першої домедичної допомоги.

За легендою навчань, проходження водопілля та руйнування льодового покриву весною 2023 року супроводжується виходом води на заплаву та утриманням води на ній, що є природним процесом. На деяких ділянках спостерігається підйом рівня води до небезпечних гідрологічних рівнів. Згідно з прогнозом наслідків повені та паводку у Києві, якщо рівень води досягне позначки 800 см над рівнем "0" (або 95,0 м за Балтійською системою), то шість районів міста - Голосіївський, Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Оболонський та Подільський - будуть затоплені.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що місто на Київщині опинилося на межі природної катастрофи.

  • Вас також може зацікавити:

На Київщині затопило будинки: оголошено "помаранчевий" рівень небезпеки

Українці можуть зникнути: що чекає на нашу країну через зміну клімату

Пересідаємо на човни: У Києві стався масштабний потоп на дорозі