RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Аварійних підтоплень не буде: рівень води у Дніпрі впав на 11 см

У Києві після тижневого підйому водопілля рівень води у Дніпрі впав на 11 сантиметрів у порівнянні з попередньою добою. Аварійних підтоплень по місту не фіксують.

Про це поінформувала Київська міська військова адміністрація у Telegram.

Читайте також: Винна війна: чи загрожує Києву затоплення і як із цим боротися

"Станом на 10:00 05.05.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 298см (за Балтійською системою висот). Температура води: 14°C. Після останніх 7 днів підйому водопілля, коли рівень води в межах столиці сумарно зріс на 19 см, сьогодні зафіксований спад повені. В порівнянні з попереднім днем рівень води впав на 11 см! Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано!", - йдеться у повідомленні.

При цьому у КМВА зауважили, що рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається першого рівня (жовтий). Ще утримується затоплення заплави шаром близько 45-50 сантиметрів. Підтоплені досі заплавні території - острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

"Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічне водопілля триває", - додали в адміністрації.

Раніше ми писали, що у Деснянському районі Києва затопило парк "Муромець", який у квітні відкрили вперше з початку повномасштабної війни.

  • Вас може зацікавити:

Залиті водою альтанки, парковки і бари. Фоторепортаж з затопленого парку "Муромець" у Києві

"Потоп" у Києві. Фоторепортаж з навчань рятувальників з використанням катерів та аероглайдерів

Чи буде паводок у Києві ще масштабніший: прогноз синоптика