RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Супроводжували з поліцією: в Києві качці з каченятами допомогли перейти через дорогу. Відео

У Києві на Поштовій площі небайдужі громадяни разом з поліцією тимчасово перекрили рух транспорту - вони допомагали перейти дорогу качці із каченятами.

Відео розповсюдили у соцмережах.

Зазначається, що качина сім'я намагалася дістатися Дніпра від Київського фунікулера. Підійшовши до світлофора мама-качка уже планувала переходити дорогу, проте горіло червоне світло і птахи ризикували опинитися під колесами автівок, на що звернули увагу небайдужі. Люди швидко зреагували, взявши в кільце птахів та допомігши їм перейти дорогу до церкви Різдва Христового. Звідти качка з виводком почимчикувала за будівлю храму, десь у бік Дніпра.

Читайте також: У Києві качка з каченятами "за правилами" перейшла дорогу: відео потішило мережу

На опублікованому відео можна побачити, яка качка із каченятами у супроводі пішоходів та поліцейських переходили дорогу, шукаючи місце, де вони зможуть спуститися до води.

Працівник київського зоопарку Кирило Трантін, директор Київського зоопарку у коментарі ТСН.ua розповів, що качка ймовірно висиділа каченят на схилах Дніпра, можливо, поруч з фунікулером, де немає хижаків.

"Зазвичай качки висиджують каченят на схилах, там, де немає хижаків. А коли малеча підростає – веде їх до річки, це зона їхнього годування. Дуже круто, що кияни так відреагували й допомогли виводку дістатися до води. На воді для качки та каченят більше шансів вижити. Там нема щурів, котів або собак, які можуть на них напасти. Єдині для них вороги на воді – це ворони та чайки. В природі качка ховається в очереті, але з цим у районі Києва проблема, він є лише вглибині Труханового острова", – пояснив він.

Раніше ми писали, що лікарі врятували дику качку, яка плавала в озері зі стрілою в голові.На упіймання птиці пішло три тижні, і тепер вона видужує після успішної операції.

  • Вас може зацікавити:

Чихуахуа приревнував господиню до кота і став зіркою соцмереж - виявилося, він такий не один

У курки виявили порок серця, і господиня вирішила її врятувати - на лікування пішло $10 тисяч

Слоненя переходило дорогу і його збив мотоцикл - малюка реанімували прямо на дорозі, зробивши йому масаж серця