RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Обвинувачений в корупції депутат Київради Трубіцин втік з України: слугу народу хочуть оголосити в розшук

Депутата Київради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина, звинувачуваного у хабарництві, який ще два тижні тому зник з поля зору, збирається оголосити в розшук.

Про це інформує "Цензор" з посиланням на відповідь відомства на запит журналістки видання Тетяни Ніколаєнко.

У відповіді САП йдеться, що обвинувачений у справі щодо одержання 1,39 млн грн неправомірної вигоди депутат Київської міськради не отримував дозволу для перетину державного кордону.

Читайте: "Слуга народу" Трубіцин, який вимагав хабарі, потрапив у розшук за крадіжку цінних книг у Вірменії - нардеп

Однак, за інформацією Державної прикордонної служби України, 13 травня Владислав Трубіцин перетнув державний кордон в пункті пропуску "Рава-Руська".

Як повідомили у САП, прокурорами було подано клопотання до Вищого антикорупційного суду про міжнародний розшук депутата. Також обвинувачення вимагатиме повернення застави в розмірі 10 млн 886 тис. грн в дохід держави та обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щойно його затримають.

Оскільки, як інформує Центр протидії корупції, адвокати Трубіцина відмовилися представляти його інтереси "через суттєві розбіжності у підході до захисту", то прокурор попросив призначити депутату адвоката з Центру безоплатної правової допомоги.

Суд відклав засідання до 5 червня, доручивши регіональному Центру безоплатної правової допомоги призначити Трубіцину захисника.

Зазначимо, що голову комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина та ще п'ятьох його спільників у небезкоштовному наданні дозволів на розміщення мобільних точок торгівлі в семи районах Києва.

Даодамо, що ще 12 травня депутат брав участь у засіданні комісії Київради, про що й повідомляв у соцмережі.

Нагадаємо, що Владислав Трубіцин разом зі своїм помічником Ігорем Сааковим міг вимагати хабар за здачу приміщення, що перебуває в комунальній власності.

  • Вас може зацікавити:

У НАБУ підтвердили причетність олігарха Жеваго до хабаря голові Верховного Суду: фото і подробиці

Судді Верховного Суду ухвалили рішення щодо затриманого на хабарі голови суду: що відомо

Отримували до 100 тис. "бойових" у тилу: на Волині затримали родину військових