RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Києві взяли під арешт охоронця у справі про закрите укриття: фото з зали суду

У суботу, 3 червня, Голосіївський суд Києва обрав запобіжний захід чотирьом підозрюваним у справі щодо закритого укриття у столичній поліклініці, в районі якої у ніч на 1 червня загинули троє людей в Деснянському районі.

Про це повідомляє "Суспільне".

Читайте також: Треба карати і дуже жорстко: чому у Києві не працюють бомбосховища

Охоронцю поліклініки суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Керівнику поліклініки, його заступнику та заступниці голови Деснянської районної адміністрації призначили домашній арешт.

Так, охоронця поліклініки Вадима Мошкіна взяли під варту на два місяці без права на заставу. Він визнав свою вину. Мошкін зазначив, що не встиг відкрити вчасно двері поліклініки, коли пролунала повітряна тривога.

Вадим Мошкін (ліворуч)Фото: suspilne.media

Як наголосив адвокат керівника поліклініки Олега Шугалевича, якому оголосили про підозру в службовій недбалості та залишенні в небезпеці, він не відповідає за доступність до укриттів, це обов'язок охоронця медзакладу. Шугалевича відправили на нічний домашній арешт.

Олег Шугалевич (ліворуч)Фото: suspilne.media

Також не визнає своєї вини й заступник директора поліклініки з технічної частини Василь Десик. Суд залишив чоловіка під цілодобовим домашнім арештом на два місяці.

Василь Десик (праворуч)Фото: suspilne.media

У службовій недбалості та залишенні в небезпеці підозрюють також заступницю голови Деснянської районної адміністрації Ірину Алексеєнко. Вона заперечує свою вину та зазначила, що контроль за станом укриттів - не її обов'язок. Алексеєнко відправили під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня 2023 року російські окупанти знову обстріляли українську столицю, повідомляється про роботу ППО та падіння уламків у кількох районах Києва.

  • Вас також може зацікавити:

Спокійна, смілива, неймовірна дитина: від обстрілу в Києві загинули 9-річна дівчинка та її мама

Це якийсь жах: в мережі показали фото укриттів в Києві

В Кримінальному кодексі є стаття: що загрожує власникам укриттів, які не пускають киян під час тривоги