RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Таких навіть у спецназа немає: в укриття Києва закупили рації майже на 1,2 мільйона гривень

Управління освіти Дніпровської районної міської військової адміністрації, яке не раз потрапляло у скандал із закупівлею барабанів в укриття, замовило 26 рацій на загальну суму близько 1,2 млн грн по 1500 доларів за штуку.

Відповідні дані відображені на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Притулки по барабану: як чиновники у Києві "пиляють" бюджетні кошти

Так, Управління освіти Дніпровської РДА замовило 26 рацій на загальну суму 1 мільйон 178 тисяч 520 гривень. У звіті стверджується, що рації потрібні для укриттів за адресою: просп. Миру, 6-а; просп. Миру, 10; просп. Соборності, 3.

На таку незвичайну закупівлю відреагував голова Комісії Київради з регламенту, депутатської етики та запобігання корупції Леонід Ємець, який очолює тимчасову комісію з перевірки використання бюджетних коштів для облаштування укриттів.

"З опису радіостанцій - "Сучасні радіостанції Kenwood NX-5200/NX-5300, що не мають аналогів на ринку радіозв'язку навіть серед таких моделей як Motorola DP4000E, DP4801E, DP4800E, DP4400E, DP4401E, DP4600 256". Цікаво, навіщо вам шифрування голосу AES-256 та вбудовані датчики GPS у кожній станції в укритті? Кому такі станції потрібні, то це нашим на передовій. І то не такі можна, а простіше і більше. Але ці закупили в укриття у Києві", - написав Ємець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Дніпровська райдержадміністрація Києва закупила туалетний папір та рушники більш ніж на 2 мільйони гривень.

Вас також може зацікавити:

До барабанів та сковорідок: у Дніпровській РВА майже на мільйон гривень у сховища закупили конструктори

Все по барабану: у Києві планують закупити пісок на 6,5 мільйона для закритих пляжів

Барабани в укриття за 900 тисяч: мережа вибухнула фотожабами та мемами, чиновники "образилися"